Vi har normal drift med full reservkapacitet

Datacentral / datahall / datacenter

Vårt datacenter är beläget i Göteborg. Optinet är ett av de få företag i Sverige som helt i egen regi hanterar hela kedjan kring datahallsdrift. Vi äger själva fastigheten och hyr inte in oss hos någon annan. Vi har full kontroll på allt tillträde till lokalerna, vi köper själva in elen och testar UPS:er och dieselaggregat m.m. Våra Microsoft och Cisco certifierade IT-konsulter kan även hjälpa er med drift och support.

Datacenter med lång erfarenhet och hög kompetens

Sedan 1997 har vi drivit vår datacentral (datacenter, molndatacenter) i centrala Göteborg. 2010 flyttade vi datacentret till vår egen fastighet i Partille. Detta gör oss till ett av de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av datahallsdrift (långt innan många av dagens IT-företag ens fanns och långt innan folk hört talas om ”molnet”).

Vad som gör oss unika är att vi inte bara driver datacenter. Vi kan även hjälpa er att ta hand om er server på plats hos er! Dessutom är alla våra konsulter certifierade av Microsoft, Cisco, HP eller Watchguard. Ni behöver alltså inte anlita något annat företag förutom Optinet vad gäller er IT-drift.

Är du nyfiken och vill veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om vår Datahall / Datacentral?
Hör av dig till oss så berättar vi mer, ger dig prisuppgifter eller skapar en offert för dig.