Blogg

Här skriver vi om sånt som är av intresse för våra kunder. IT-säkerhetsfrågor som rör svenska företag, viktigt och intressant, och även om sådant som händer på Optinet!
Optinet
01 sep 2022

Fördelar med att ha företagets server eller servrar i Sverige

Det finns många anledningar till varför man bör ha företagets server eller servrar i Sverige. Här har vi listat upp våra topp 3.

 1. Ökad säkerhet
  Ingen trafik passerar landets gränser (så länge användarna finns i Sverige). Servern och all information skyddas av svensk lag. I orostider är detta en självklarhet. Följer alla krav gällande GDPR vilket innebär att personuppgiftsbiträdesavtal kan tecknas.
 2. Bättre prestanda och större trovärdighet
  En server som står närmare får per automatik bättre prestanda i form av kortare svarstider. Lite tekniskt, men fråga oss gärna så berättar vi mer. Om er server används mot internet höjs också trovärdigheten.
 3. Gynnar svensk marknad
  Svensk personal, nyttjande av svensk el och drift i svenska lokaler gynnar landet.

 

Varför bör man ha företagets servrar hos oss på Optinet?

 1. Grönt
  Alla våra servrar vi installerar är ”Energy Star” certifierade. Elen vi förbrukar är certifierat grön el, se vår hemsida för certifikatet. Överskottsvärme används för uppvärmning av vår fastighet m.m.
 2. Svensk support
  All support utförs av vår egen personal och är bara ett telefonsamtal eller ett mail bort. Inga tickets i något utländskt system som sedan hänvisas till Indien.
 3. En leverantör
  Optinet har en unikt hög tekniks kompetens på serverdrift och alla i personalen är högutbildade med flera certifikat. Detta innebär att ni inte behöver anlita ytterligare ett konsultföretag för installationer eller andra arbeten och självklart kan vi även hantera kontakten mot andra leverantörer av t.ex. serverprogramvara.

Lämna en kommentar