[gdlr_tabs style=”horizontal” initial=”1″]

[gdlr_tab title=”Beskrivning”]

Alla behöver backup

Om man bara skall ha en enda säkerhetstjänst så är det denna – så viktigt är det!

En backup skall vara så enkel så att vem som helst kan hantera den – vår backuptjänst för PC är så enkel. Den är helt automatisk och kopierar informationen på din dator flera gånger per dag (förutsatt att den är kopplad till internet).

En mycket uppskattad tjänst av de som reser eller jobbar hemifrån med sin bärbara dator och bär med sig viktig information.

Pris PC-backup från 95:-/månad ex.moms

Fungerar för både PC och Mac

Vår backuptjänst fungerar lika bra oavsett om du använder PC eller Mac. För företag med en blandad miljö av PC och Mac kan ni alltså använda samma lösning.

Åtkomst av dina filer via webbportal

Med vår online backup tjänst har ni möjlighet att ladda ner filer från er backup via en hemsida på nätet, oberoende av var ni befinner er. Mycket praktiskt om man inte har sin dator med sig.

GDPR

Om ni bär med er personuppgifter på er bärbara dator är ni skyldig att ha backup på den. Vår tjänst kör backup helt automatisk över en krypterad förbindelse och lagrar informationen i vår datahall i Sverige. Backupen körs flera gånger per dag så länge datorn är påslagen. Efter en längre tids utebliven backup (längre än en normal semester) tar vi kontakt med er och meddelar detta. Detta gör att ni kan känna er trygga på att ni uppfyller alla krav som ställs enligt GDPR och backup.

Teknisk lösning

Optinets online-backuplösning kör helt i bakgrunden flera gånger om dagen och stör inte användarna.

Det kan också vara intressant att veta att när NASA gjorde en utvärdering om vilken backupprogramvara man skulle använda för sina bärbara datorer så hamnade valet på samma produkt som vi använder. Inget annat backupföretag i Sverige använder denna backuplösning!

Om ni drabbas av en hårddiskkrasch, datavirus, stöld eller något annat som gör att er information försvunnit kan ni ändå känna er helt trygga, informationen finns kvar hos oss. All information som skickas är dessutom krypterad för ytterligare säkerhet.

[/gdlr_tab]

[gdlr_tab title=”Teknisk information”]

Operativsystem som stöds

Backup av flera datorer

Backuptjänsten har även en funktion som gör det möjligt att köra onlinebackup på flera datorer på samma konto. Har ni en bärbar dator och en stationär kan ni alltså dela på ett backupkonto. Enklare och billigare!

[/gdlr_tab]

[/gdlr_tabs]