Vi har normal drift med full reservkapacitet

Microsoft 365 / Backup

Microsoft 365 från Microsoft är Microsofts version av Officepaketet i ”molnet”. Microsoft 365 kommer i en mängd olika abonnemangsformer och vår kunskap om dessa är en garanti att ni får rätt version som passar ert företag. Optinet tillhandahåller denna licensieringsform till företagskunder, myndigheter, skolor och föreningar i Sverige.

Vad innebär Microsoft 365?

Det första som många förknippar med Microsoft 365 är nog epost (mail) och det är en del av Microsoft 365. Optinet kan både sälja och hantera e-post i Microsoft 365.Vi rekommenderar ett supportavtal för själva hantering då detta blir både mer praktiskt samt billigare. Har ni den tekniska kompetensen kan ni givetvis utföra den delen själva.

Med Microsoft 365 kan ni få det bästa ur två världar, dels kan man ha tillgång till en Officeversion i molnet och dels kan man ha Officepaketet installerat lokalt på sin dator. Dessutom har man hela tiden tillgång till den senaste versionen av Officepaketet och behöver inte fundera på om man skall uppgradera eller inte och kostnader för detta!

Den molnbaserade varianten av Office (Microsoft 365) är en något enklare version som duger bra för att läsa dokument och för enkel redigering. De allra flesta företagskunder kommer nog även i fortsättningen vilja har kvar det fullständiga Officepaketet installerat lokalt på sin dator eller på en virtuell arbetsplats.

Microsoft 365 kan innebära ett både enklare och billigare sätt att licensiera och distribuera Officepaketet inom företaget. Microsoft 365 finns också i en rad olika versioner.

Optinet är Microsoft 365 partner

Optinet, Microsoftpartner (MCP) sedan 1998 och Microsoft 365 Partner sedan 2011, har många certifierade konsulter som kan hjälpa till med utredningar och implementeringar. Tveka inte att höra av er till oss om ni har några frågor kring Office 365!

Microsoft 365 finns i många olika abonnemangsformer, så kallade planer, här nedan ser ni de som är vanligast bland våra svenska företagskunder:

  • Business – bara Office (paket och i molnet)
  • Business Essentials – bara mail
  • Business Premium – mail och Office
  • Business Enterprise – mail och Office samt extra utrymme och extrafunktioner

Klicka på fliken planer ovan för en mer komplett funktionsmatris eller tag kontakt med oss så hjälper vi er ta reda på exakt vad ni behöver för abonnemang.

Vi kan även hjälpa er med flytt av e-post (mail) från befintlig IT-miljö till Microsoft 365. Här finns det dock en del att tänka på innan, inte minst politiska, legala, IT-säkerhetsrelaterade samt funktionsmässiga frågor.

Som alternativ till Microsoft 365 kan vi även erbjuda traditionella Officepaket eller vår egen Exchangemail-lösning, ”egna moln” (privata moln) i vår datahall i Göteborg eller hjälp med drift i era egna servrar.

 

Utvärdering
Som Microsoft 365-partner har vi möjlighet att erbjuda en utvärderingsversion av tjänsten. Klicka på länken nedan för att registrera ditt företag.

Klicka här för gratis utvärdering av Microsoft 365 (länk öppnas i nytt fönster)

Utvärderingen gäller i 30 dagar, sedan finns möjligheten att köpa tjänsten direkt via ert konto som ni skapat.

En annan av fördelarna med Microsoft  365 är att ”man får med” en Sharepoint-server i molnet. Detta innebär att det är enkelt att komma igång och testa och utvärdera vad Sharepoint kan innebära för fördelar. Tag kontakt med någon av våra Sharepoint-konsulter för att få en demonstration av Sharepoint och vad det kan innebära för er.

Microsoft 365
Business Essentials
Microsoft 365
Business
Microsoft 365
Business Premium
Microsoft 365
Enterprise E1
Microsoft 365
Enterprise E3
Microsoft 365
Enterprise E5
Antal användare300300300ObegränsatObegränsatObegränsat
Microsoft 2016
(Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote på upp till 5 st datorer)
      
Office på upp till 5 st surfplattor och telefoner      
Onlineversion av Office
(Word, Excel, PowerPoint)
      
Fillagring och delning med 1 TB lagring/användare      
E-post, kalender, kontakter
50 GB inkorg/användare
    
100 GB inkorg/anv

100 GB inkorg/anv
Onlinemöten och videokonferenser
Upp till 250 deltagare
      
Intranät och gruppwebbplatser med SharePoint      
Hantera uppgifter och arbete i grupper      
Ring, ta emot och koppla samtal på en rad olika enheter med telefonsystemet      
Avancerade säkerhetshanterings- och analysverktyg      
 
Läs vidare

Är du nyfiken och vill veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om Microsoft 365 eller Microsoft 365 backup?
Hör av dig till oss så berättar vi mer, ger dig prisuppgifter eller skapar en offert för dig.

Varför Microsoft 365 Backup?

Microsoft 365 kommer inte med en backupfunktion som standard. Vår tjänst kompletterar Microsoft (Office) 365 genom att höja säkerheten till en ny nivå. Det finns en s.k. ”retention” (bevarandeprincip) på 14 dagar så att borttagna mail kan återställas inom denna period. Men om det gått längre tid, eller om retention av någon anledning inte har fungerat, är mailen borta för alltid. Även andra komponenter i Microsoft 365 som t.ex. OneDrive-filer, Sharepoint-listor eller Teams-konversationer kan vara relevanta att ha backup på.

Med vår tjänst kan en backup tas upp till 6 gånger per dag per automatik. Vi kan göra en fullständig återställning av er information eller återställa enskilda mail eller filer.

Vi tar backup på följande Microsoft 365-komponenter:

Enkelt, tryggt och prisvärt