Virtuell molnserver – VPS – Serverdrift för företag

En egen Windows eller Linux-server i molnet i Sverige. Optinet erbjuder serverdrift för företag, VPS-hosting, till alla företag, kommuner och organisationer. Servern/servrarna placeras i Optinets privata datacenter som ligger i Sverige. Våra servrar håller alltid en mycket hög säkerhetsnivå och backup ingår alltid som standard. Vår VPS-hosting köper ni alltid till fast pris, inga överraskningar!

All hosting sker i vårt egna datahall i Sverige. Vi har högsta säkerhet och full kontroll över alla tillgångar till datacentralen.

Alla våra IT-konsulter är certifierade och högutbildade inom IT-säkerhet.

Upptäck vad en molnserver kostar

Bygg din egen molnserver

4 GB
(standard: 4 GB)
Licens ingår
2 st
(standard: 2 st)
(standard: 100 GB)

Detta ingår:

Backup i Sverige 🇸🇪
Installation
Systemunderhåll
Serverlicens
Övervakning
Antivirus
Hosting i Sverige 🇸🇪
Publik IP-adress

0,00 Kr
Kr/mån ex. moms. Priset inkluderar backup, är ni intresserade av server utan backup vänligen kontakta oss. Ingen bindningstid.
Vi rekommenderar alltid att man har en dedikerad brandvägg per virtuell serverlösning.

Skicka in förfrågan

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill beställa eller om du vill bli kontaktad av en säljare.

Pris för VPS, från 850:-/mån inkl. Windows serverlicens.

Hos oss har ni alltid ett fast pris på serverdriften. Inga obehagliga överraskningar i form av nyttjande av datatrafik, lagring, minne eller processorkraft. Det enda som kan tillkomma är om ni väljer att anlita oss för installationer, optimering eller andra IT-konsulttjänster.

Alla hostingtjänster levereras från Optinets datahall i Göteborg (Partille). All information lagras i Sverige och skyddas av svensk lag. All information som skapas av våra kundföretag tillhör kund och kan när som helst sparas lokalt eller begäras ut på lokalt lagringsmedia. All information skyddas dessutom av sekretessavtal. Vidare följer vi Datainspektionens allmänna råd om säkerhet för personuppgifter som är de råd som gäller för hantering av personuppgifter. Detta är för oss ett minimikrav och i vissa avseenden håller vi högre säkerhet eller ger kunden möjlighet att välja till högre säkerhet.

Andra benämningar på hostingtjänster kan vara: serverhosting, outsourcing, co location, datadrift, asp, serviceprovider eller molntjänster. Ni kan även läsa mer om serverhosting här Ring oss så reder vi ut begreppen …

Egen Windows eller Linux-server i molnet.

Virtuell Privat Server – VPS (Virtual Private Server). En virtuell server är nuförtiden det vanliga sättet att installera en server på. Väldigt sällan installerar man rena fysiska servrar eftersom virtuella erbjuder så många fler fördelar.

Optinet erbjuder serverdrift för företag av Windows eller Linux-servrar. Servern hostas i någon av Optinets värdservrar eller serverkluster i vår datahall i Partille/Göteborg. 

Kostnad för Virtuell Server

Pris för VPS, från 850:-/mån inkl. Windows serverlicens. Fast månadskostnad, ingen startavgift, inga rörliga tilläggskostnader beroende på nyttjandegrad som kan ge obehagliga överraskningar.

Avtal utan bindningstid

Ibland vet man inte hur länge man behöver nyttja en tjänst eller så är man helt enkelt osäker på om man valt rätt leverantör, då kanske man inte vill binda upp sig på ett längre avtal. För att ni inte skall behöva känna detta kan man välja denna tjänst utan bindningstid, det som skiljer är då att själva installationen av servern tillkommer som en fast startkostnad.

Är du nyfiken och vill veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om Virtuell molnserver?
Hör av dig till oss så berättar vi mer, ger dig prisuppgifter eller skapar en offert för dig.

Helhetsleverantör – ingen teknisk kompetens behövs

Optinets tekniker installerar servern, utan extra kostnader, och ni behöver inte ha någon teknisk kompetens själva. Om ni sedan vill ha hjälp med installationer av serverprogramvara, databaser et.c. så kan vi även bistå med denna konsulttjänst. Vi kan även hålla i dialogen med andra teknikleverantörer om ni så vill.

Många tillval

Våra kunder skall inte betala för något de inte behöver, men givetvis kan ni välja till när så krävs: backup, utökad lagring, dedicerade processorer, utökat internminne, licenser för operativ, användare, SQL etc.

Vår tjänst följer alla krav i enlighet med GDPR. Har ni personuppgifter på er företagsserver skall ni även ta fram ett personuppgiftsbiträdesavtal som vi skriver på. Har ni inget färdigt avtal kan vi förse er med en mall till ett sådant som ni kan anpassa. Det krävs även eventuellt säkerhetssystem för att bli helt godkänd, t.ex. backup, antivirus, brandvägg, kryptering m.m.

Ytterligare saker man skall tänka på när man lagrar personuppgifter centralt på en server är åtkomststyrning (vem har tillgång) och åtkomstkontroll (vem var inne och ändrade/tittade på informationen). Även säkrare inloggning, så kallad tvåfaktors-inloggning kan vara ett krav.

Detta innebär att man kompletterar lösenordet med ytterligare en faktor t.ex. ett sms eller en engångskod i en app. Vi går igenom detta med er och anpassar serverns informationssäkerhet till den nivå som krävs med tanke på hur känsliga personuppgifterna är.

Optinet är specialiserat på drift av:

 • Microsoft-system (Microsoftpartner sedan 1998)
 • HP-servrar
 • Virtualisering, Microsoft Hyper-V eller VM-Ware
 • Brandväggar (Juniper, Watchguard, Cisco), fjärruppkopplingar och remotelösningar

I Optinets VPS hosting ingår bla:

 • Windows server 2022 eller 2019 serverlicens
 • 4 GB Minne
 • 2 virtuella processorer
 • Bandbredd internet 100 Mbit/s (gemensam)
 • Fri trafikmängd (kontorsbruk)
 • 100 GB lagringsutrymme
 • Personlig tekniker
 • Delad brandväggsfunktion
 • Garanterad inställelse 1 tim (08.00-17.00)
 • Dokumentation
 • Switch (och övrig infrastruktur)
 • Optinet ansvarar dessutom för ett uppdaterat skydd mot datavirus (Windows server).
 • Publik IP-adress
 • DNS-hantering
 • Ingen startavgift

Exempel på vanliga tillval

 • Övervakning (rekommenderas alltid)
 • Backup (rekommenderas alltid)
 • Klusterredundans
 • Fler processorer
 • Utökat minne
 • Utökad lagring, hårddiskutrymme
 • Högre prestanda (fler IOPS)
 • Portal för övervakning och automatisering

Kärt barn har många namn

VPS kanske inte är världens mest kända begrepp. Kanske inte ASP heller (som vi tidigare kallade denna tjänst för), men molnserver, server i molnet eller server som tjänst kanske är det som är vanligaste benämningen i dag.

Andra större leverantörer av denna tjänst är Microsoft Azure eller Amazon. Optinet har även möjlighet att återförsälja t.ex. Azure eller skapa en hybridlösning med Azure. Det som kan vara viktigt att tänka på i sammanhanget är att om man väljer en större leverantör så måste man klara av all teknik själv eller anlita en IT-konsult för detta. I vårt fall tar vi hand om helheten ända ner till att det fungerar på användarnas datorer/arbetsplatser.

Relaterade tjänster