Driftstatus: Vi har normal drift med full reservkapacitet

Sedan 1994...

IT-säkerhet och IT-drift innebär för oss väldigt mycket: allt ifrån en driftsäker server som aldrig får stanna, säker kommunikation över internet, immunitet mot virus, en backup som kör över internet eller en driftcentral som alltid har ström och perfekt temperatur. När ni anlitar Optinet behöver ni bara en leverantör för IT och telefoni!

Befriande enkel affärsidé …

… att göra osäkra IT-system säkra.

Optinet Data AB i Göteborg är ett IT-konsultföretag som ända sedan 1994 har varit inriktat på IT-säkerhet och IT-drift. Vi vänder oss till företag från några användare upp till ca. 100. Tack vare vår egen driftcentral har vi unika möjligheter att själva ansvara för och kontrollera våra kunders säkerhet, från A till Ö. Våra certifierade IT-konsulter bedriver arbete både på plats hos våra kunder och utifrån vår datahall.

IT-säkerhet skall även innebära ett mervärde, som när man kan jobba hemifrån, läsa sin mail i mobilen eller enkelt koppla ett samtal till kollegan i en annan stad. Då ökar produktiviteten hos våra kunder och man har på mer än ett sätt tjänat på sin IT-säkerhetsinvestering. Dessa tankar tillsammans med hög kompetens, stort engagemang och lång erfarenhet gör Optinet till en ledande IT-leverantör inom vårt kundsegment.

Säker IT-drift innebär för oss väldigt mycket

Allt ifrån en driftsäker server som aldrig får stanna, säker kommunikation över internet, immunitet mot virus, en backup som kör över internet eller en driftcentral som alltid har ström och perfekt temperatur.

Vi bygger aldrig speciallösningar som blir oanvändbara eller svåra att underhålla. Däremot anpassar vi alltid lösningarna till våra kunders olika behov. Då vi bara använder ledande leverantörer, kan vi också garantera framtidstrygghet.

… att utveckla andra företag

Här kanske man tycker att vi skulle skriva ”… att utveckla åt andra företag”, men det gör vi inte. Vi anser att när vi hjälper företag utveckla sitt interna (eller externa) IT-system utvecklar vi även själva företaget. Man tvingas tänka igenom sina interna rutiner, flöden och processer och vi kan med hjälp av vår erfarenhet förklara och tipsa om hur andra har gjort. Ord som flöden och processer låter ju fint, men det kan även vara så jordnära som att bara se till att alla på företaget använder samma Wordmall eller skapa en gemensam lagringsplats för alla offerter, där alla lätt kan hitta vad de söker. Att utveckla andra företag är det roligaste vi vet!

… att använda grön IT

Sedan 2006 har vi bedrivit ett arbete med att göra IT grönare. Bl a har vi mätt hur mycket effekt olika datorer och kringutrustning förbrukar. Något som kanske inte alla känner till är att datorer faktisk kan dra ström även om de är avstängda.

Inom detta område kan vi hjälpa våra kunder att tänka på miljön och samtidigt spara pengar. Ett av de mest radikala projekten vi driver är att bygga om uppvärmningen i vår fastighet till att nyttja överskottsvärmen från vår datahall. Grönare än så kan det knappast bli!

Våra kontor

Lediga lokaler

Då vi äger vår egen fastighet har vi då och då lediga lokaler för uthyrning. Ni hittar dessa här!