Driftstatus: Vi har normal drift med full reservkapacitet

Våra lediga tjänster

Arbetsplats & kultur

Optinet har en familjär och öppen kultur där vi i många stycken har ett informellt förhållningssätt till varandra. På Optinet har vi även högt i tak och en prestigelös kultur så det innebär att alla är beredda att göra allt.
Ingen uppgift är för liten eller för stor.
Optinet är ett företag under tillväxt där vi har många verksamhetsområden. Därför finns goda möjligheter till utveckling och att ändra inriktning under resans gång.

Grundades 1994
13st medarbetare

Grundades 1994

13st medarbetare

Våra lediga tjänster

Ha ditt lärande i arbete på ett spännande litet företag inom IT och tech som är under stor tillväxt. Här kommer du både få förtroende och ansvar samt få värdefulla lärdomar för fortsatta studier.

Vill du göra din LIA på ett litet företag som är i en stor tillväxtfas samt jobba med ett nytt varumärke i ett företag som funnits länge på marknaden? På Optinet Software kommer du få en LIA där du kommer få jobba i verksamheten och vara en aktiv del av vårt dagliga arbete. Här kommer du få sätta dina förvärvade kunskaper på prov, men också få chansen att lära dig mycket av erfarna kollegor. Under din LIA kommer du få fokusera på ett av två varumärken. Vårt verktyg för digital signering av avtal alternativt vårt verksamhetssystem för byggbranschen. 

I det dagliga kommer ditt mål vara att i slutet av din LIA kunna genomföra hela säljprocessen från nykundsbearbetning till avtal. Som stöd kommer våra erfarna säljare finnas som stöd och bollplank där vi också tillsammans ofta utvärderar och går igenom våra metoder. Målsättning är att en lyckad LIA på sikt ska övergå till anställning på något av våra kontor. 

Optinet är ett litet företag där vi idag är 13 kollegor fördelat på två kontor, ett i Göteborg och ett i Funäsdalen. Din LIA kan du ha på båda våra kontor. Sedan 1994 har vi varit en helhetsleverantör av IT för företag och sedan 2020 utvecklat skräddarsydda verksamhetssystem samt färdiga system. 

Välkommen med din ansökan! 

Studerar du på en yrkeshögskola eller går en annan eftergymnasial utbildning inom IT med fokus på drift, support eller nätverk kan du genomföra din LIA hos oss på Optinet. 

Optinet har funnits som helhetsleverantör av IT för företag sedan 1994 och har därför lång och bred erfarenhet av branschen. Här kommer du ha kollegor som både kommer vägleda och utmana dig, både i projekt tillsammans med dem men också enskilt. På Optinet har vi en egen serverhall vilket innebär att vår infrastruktur för drift finns nära till hands. Våra kunder finns också i alla tänkbara branscher vilket kommer ge en mångsidighet. 

Dina mål för din LIA finns såklart beskrivet i din utbildnings kursplan, men det dagliga i din LIAn hos oss har många beståndsdelar. Ofta handlar det om att lära sig arbetet med support till kund i olika former, konfiguration av hård- och mjukvara och ofta får man självständigt driva projekt som har skarp inverkan på vår verksamhet. 

Vill du komma till ett litet och personligt företag som är i en stor tillväxtfas har du hittat rätt. Optinet har höga ambitioner och högt i tak. Vi har en familjär och informell stämning där vi hela tiden löser utmaningar tillsammans. 

Välkommen att ta kontakt med oss! 

Skicka iväg din ansökan till oss

Vi ser till att du har det bra

Betald friskvård

Träna på arbetstid.

Rikskort

Vi står för dina luncher

Privat sjukvårdsförsäkring

Din hälsa är viktig för oss

Olycksfalls- och sjukvårdsförsäkring

Inte bara på jobbet utan även på din fritid

Chans till tjänstebil på vissa befattningar

Din hälsa är viktig för oss

Betald mobiltelefon

Du behöver inte egen telefon eller abonnemang

Tjänstepension efter 3 år