Spamfilter / Skräppostfilter

Med vår spamfiltreringstjänst kan alla företag effektivt filtrera bort mer än 98% av all skräppost. Molntjänsten, Spamfilter för företag, fungerar lika bra oavsett om ni har egen mailserver eller har mailen hos oss eller använder t.ex. Microsoft 365. Förutom detta virusfiltreras alla mail som standard av två oberoende antivirusmotorer.

Effektivt spamfilter (antispam) av epost – för företag

Med vår spamfiltreringstjänst kan alla företag effektivt filtrera bort mer än 98% av all skräppost.

Molntjänsten, Spamfilter för företag, fungerar lika bra oavsett om ni har egen mailserver eller har mailen hos oss eller annan operatör t.ex. Microsoft 365.

Höjer säkerheten

Det kanske inte är det första man tänker på om man har problem med mycket skräppost, att säkerheten höjs avsevärt om man tar itu med problemet, men så är det. Optinets spamfilter är extra effektivt på just detta.

Vi virusfiltrerar eposten i två oberoende servrar med två olika programvaror och dessutom plockas epost från många kända dåliga adresser bort direkt, utan att ni som användare behöver se dessa. Risken för att någon användare får in ett illasinnat mail minskar alltså radikalt med vårt spamfilter.

Testa gratis! Vi låter alla företag som så önskar testa vårt spamfilter gratis under en månads tid utan några som helst förpliktelser.

Läs vidare

Är du nyfiken och vill veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om vår Spamfiltrering / Spamfilter?
Hör av dig till oss så berättar vi mer, ger dig prisuppgifter eller skapar en offert för dig.

Fördelar med Optinets spamfilter

Bland fördelarna med ett spamfilter hos Optinet märks bl.a. möjligheten till egna inställningar, karantän-mailbox för kontroll av vilka mail som har fastnat, egen möjlighet till svart- och vitlistning av adresser, automatiska rapporter med en sammanställning av vilka mail som fastnat, blockering av mail på vissa språk, svensk personlig support m.m. Förutom detta virusfiltreras alla mail som standard av två oberoende antivirusmotorer.

De orange-färgade staplarna visar hur mycket mail som vårt spamfilter plockar bort en vanlig dag på jobbet:

Svensk support

Har ni frågor kring vårt spamfilter, funktion, mail (epost) som inte kommit fram, inställningar etc. så är vår support på svenska. Vi sitter i Göteborg och är vana att hjälpa alla typer av företag. Supporten ingår i tjänsten, så undrar ni någonting är det bara att slå en signal så får ni hjälp direkt!

När ni använder Optinet för spamfiltrering kan ni känna er helt trygga med att ni följer alla lagar (ex. GDPR och NIS-direktivet) och regler (t.ex. om ni är ett kommunalt bolag eller offentlig organisation kan detta vara viktigt). Inga mail passerar Sveriges gräns, utomlands, och vi har själva full kontroll på alla filtreringsservrar som står i vår egen driftcentral i Göteborg (Partille). Innehållet i mailen kan INTE läsas av någon annan. Datacentralen har mycket hög säkerhet gällande såväl driftstörningar som intrång, ni kan läsa mer om den här.

Kompatibilitet

Vårt molnbaserade skräppostfilter fungerar för:

  • Egna SMTP-mailservrar
  • Egna Exchangeservrar (alla versioner av Exchange)
  • Microsoft 365
  • Mailtjänster hos andra mailoperatörer
  • Lotus Domino

Varför extern spamfiltrering?

Behöver vi ett molnbaserat spamfilter, vi har ju ett på vår egen mailserver (eller i våra datorer)?

Ja, men det är stor skillnad. Genom att först skicka all mailtrafik genom våra servrar i vårt datacenter blockeras skräpposten innan den når ert nätverk. Om ni har en egen filtreringsfunktion finns risken att mängden spam ändå tynger ner er egen server eller era arbetsplatser så pass mycket att ni ändå kan få problem trots att skräpposten kanske inte dyker upp i er inkorg. Dessutom innebär det också ökad säkerhet då man kan minska exponeringen hos er mailserver mot internet och risken för svartlistning försvinner i princip helt!

Just spamfiltrering (antispam, skräppostfiltrering) är betydligt mer komplext än vad man först kan tro, men fråga oss gärna så skall vi försöka reda ut begreppen!

Teknisk lösning

I vårt spamfilter använder vi en mängd olika tekniker som samverkar. Bl.a. passerar mailen genom två olika oberoende servrar och två olika antivirusmotorer innan den släpps fram till användaren. Den första servern blockerar m.h.a. RBL, Tarpitting och SPF-teknik. Den andra på innehåll och poängbaserad bedömning, Sender reputation, anti spoofing m.m.

Tjänsten kräver en egen internetdomän.

Andra vanligt förekommande benämningar på samma typ av tjänst kan vara skräppostfilter, mailtvätt eller mailwash.