Virussäker – garanterat virusfritt!

Genom tjänsten virussäker säkerställer vi att ni inte får virus på företagets datorer och servrar. Vi installerar ett system som övervakar så att alla datorer har ett uppdaterat virusskydd. Installation av antivirus och uppdateringar av programvaran ingår i månadskostnaden. Sveriges enda antivirustjänst med garanti!

Beskrivning

Teknisk information

Virussäker – Antivirus med garanti

Genom tjänsten virussäker säkerställer vi att ni inte får virus på företagets datorer. Skulle ni ändå få virus, rensar vi bort det och återställer datorn utan några extra kostnader! Vi ser även till att era datorer är patchade, både gällande Windows och tredjepartsprogram.

Helt trygg i kombination med backup

I kombination med en bra backuptjänst kan man känna sig helt lugn med att all information är trygg. Ni kan läsa mer om Optinets backuptjänst här

Övervakat dygnet runt – molnantivirus

Vi installerar ett system som övervakar så att alla datorer har ett uppdaterat virusskydd. Installation av antivirus och uppdateringar av programvaran ingår i månadskostnaden. Utöver detta installerar vi även system för patchuppdatering. Att patcha sin dator är väldigt viktigt för att hålla den säker, men åtgärdar även andra fel som gör att datorn dessutom blir driftsäkrare. Patchhanteringen innefattar Windowspatchar såväl som patchar från andra tillverkare, Adobe, Java m.fl.

GDPR

Hanterar ni personuppgifter så är ni skyldiga att ha ett fungerande antivirus. Personuppgifter kan krypteras, raderas eller spridas p.g.a. ett virus eller ransomware. Tänk på att alla datorer och även servrar behöver antivirus.

Ni kan även köpa vår antivirustjänst i två andra varianter

  • Bara själva programvaran – Ni tar själva hand om kontroller och funktion, men ni kan givetvis få hjälp om ni vill.
  • Övervakning av alla era datorer – Vi övervakar ert antivirus och tar kontakt med er om vi ser att någon dator inte fungerar som den skall.

En av de billigaste investeringarna man kan göra i IT-säkerhet!

Utökad säkerhet – unik funktion

Tack vare den senaste mest avancerade tekniken kan vi erbjuda ett ännu bättre skydd av ert företagsnätverk. Vi har introducerat en funktion som scannar ert nät och upptäcker oskyddade datorer. En enda dator som antingen har ett gammalt antivirus eller är helt oskyddad kan förorsaka stora konsekvenser.

Vi ser också över er infrastruktur, nätverk, mail, spamfilter, brandväggar, servrar och domänpolicy så att det inte finns säkerhetsluckor, samt era IT-säkerhetsrutiner. När väl dessa grundläggande krav är uppfyllda lämnar vi garanti på tjänsten.