Trådlöst som tjänst

Optinet levererar ert trådlösa nätverk som en tjänst – en tjänst som fungerar! Detta innebär att ni inte behöver göra någon investering i varken hårdvara eller konsulttid för att driftsätta ert nya högpresterande trådlösa nätverk. Optinet tillhandahåller hårdvaran och ni har en fast månadskostnad för driften. Optinet använder ett av världens bästa fabrikat för tjänsten, samma fabrikat som Vita huset och Amerikanska försvaret.

Trådlöst som tjänst – säkert trådlöst

Optinet levererar ert trådlösa nätverk som en tjänst. Detta innebär att ni inte behöver göra någon investering i varken hårdvara eller konsulttid för att driftsätta ert nya högpresterande trådlösa nätverk. Optinet tillhandahåller hårdvaran och ni har en fast månadskostnad för driften. Ni kan växa om behovet ökar och ni kan även uppgradera utrustningen till nya standarder när ni så önskar eller om det krävs för högre prestanda.

Enkelt, både för små och stora företag

Ni behöver inte kunna någon teknik, vi tar hand om allt och ser till att det fungerar oavsett vad ni tänkt använda det trådlösa nätet till. Tjänsten levereras från en accesspunkt och uppåt så ni behöver inte vara någon storkund för att nyttja denna tjänst. Uppåt finns ingen gräns, om ni behöver 50 eller 100 accesspunkter för att täcka in ett större område eller flera olika så går det precis lika bra.

Optinet använder ett av världens bästa fabrikat för tjänsten, samma fabrikat som Microsoft använder (18 000 accesspunkter), Vita huset och Amerikanska försvaret.

Tjänsten passar mycket bra för

Är du nyfiken och vill veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om Trådlöst som tjänst?
Hör av dig till oss så berättar vi mer, ger dig prisuppgifter eller skapar en offert för dig.

Anpassning för IP-telefoni

Ett annat krav som är väldigt vanligt är anpassning för IP-telefoni. I tjänsten ingår att vi sätter upp ett speciellt SSID (trådlöst nätverk) för IP-telefoni för de kunder som behöver detta. Detta säkerställer att er telefoni fungerar på bästa sätt utan störningar.

Andra namn på denna tjänst kan vara WLAN som tjänst, WiFi som tjänst eller Trådlöst nätverk som tjänst.

  • Accesspunkter, finns i olika utföranden och standarder (idag från 300 mbit till 1,3 Gbit)
  • Administration (grundinstallation, konfigureringsförändringar, uppgraderingar och felsökning)
  • Övervakning (obegränsat antal accesspunkter)
  • PoE-switch
  • IP-telefonianpassning
  • Livstids garanti


Det enda som tillkommer är fysisk installation av kablage och montering, men givetvis utför vi även detta.

Segmentera nätet

Ett vanligt önskemål idag är att skilja på olika nätverk, t.ex. kontor, gäst, konferens m.m. Med säkerhetstjänsten säker internet har vi möjlighet att dela upp det trådlösa nätet i olika segment och dels se till att säkerheten är intakt, men även se till att ett gästnät inte kan överbelasta kontorsnätet t.ex. Vi kan alltså garantera bandbredd (eller maximera) om ni så vill.Ett vanligt önskemål idag är att skilja på olika nätverk, t.ex. kontor, gäst, konferens m.m. Med säkerhetstjänsten säker internet har vi möjlighet att dela upp det trådlösa nätet i olika segment och dels se till att säkerheten är intakt, men även se till att ett gästnät inte kan överbelasta kontorsnätet t.ex. Vi kan alltså garantera bandbredd (eller maximera) om ni så vill.

Tjänsten är anpassad till de krav som ställs inom GDPR. Då det nu finns en hel del kända sårbarheter i bland annat WPA2-kryptering, är det inte tillåtet att använda osäkra trådlösa nät om man hanterar personuppgifter. Sårbarheterna innebär att någon som befinner sig inom räckhåll för nätet kan avlyssna och stjäla information. Vår tjänst uppdateras kontinuerligt och åtgärdar dessa brister.

Tag kontakt med oss så berättar vi mer!