Vi har normal drift med full reservkapacitet

Internetförbindelse – bredband för företag

Optinets internetförbindelser, eller bredband, för företag är anpassade helt efter de behov som moderna företag kräver. Förbindelsen skall vara stabil, man skall ha nära till support och man skall kunna använda sin internetförbindelse till både telefoni och data. Vi kan även bygga företagsinterna förbindelser mellan olika kontor, arbetsplatser eller butiker.

Internetförbindelser anpassade för företaget

Hos oss hittar ni bara internetaccesser anpassade för företag. De funktioner som företag har behov av skiljer sig ofta avsevärt från privatpersoners. Företag behöver ofta möjligheter till uppkoppling hemifrån, möjlighet till egna servrar, möjlighet att kontrollera trafiken som skickas, bättre/snabbare support om något problem inträffar.  Allt detta får ni om ni tecknar er internetförbindelse hos Optinet.

Billigt eller högsta fart

Oavsett om ni har behov av internetkapacitet på 10 Mbit, 100 Mbit, 1 Gbit eller 10 Gbit över fiber kan ni vända er till oss. Valet ligger helt hos er, snabbt bredband eller lågt pris.

Läs vidare

Är du nyfiken och vill veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om Internetförbindelse – bredband för företag?
Hör av dig till oss så berättar vi mer, ger dig prisuppgifter eller skapar en offert för dig.

Företagsinterna nät – VPN

Vi kan även bygga företagsinterna förbindelser mellan olika kontor, arbetsplatser, butiker eller fastigheter. Håller ni på med fastighetsautomation eller fastighetsstyrning kan även vår tjänst Virtuell Privat Server vara av intresse. Givetvis hjälper vi även till med reservförbindelser (redundans) om ni är i behov av extra hög driftsäkerhet.

Övervakning

Vi övervakar aktivt alla våra internetförbindelser från vårt datacenter i Göteborg (Partille), så skulle något problem inträffa känner vi ofta till det innan våra kunder.

Läs även om vår tjänst säker Internet ett övervakat brandväggsskydd med VPN funktionalitet.

Hör av er till oss för en täckningskontroll av er adress samt pris på önskad internetförbindelse i Göteborg, Stockholm eller andra delar i Sverige!

Fasta IP-adresser

Ett vanligt behov hos företag är att man behöver fasta IP-adresser till sin internetförbindelse. Givetvis ingår detta utan extra kostnad.

Högre SLA (Service Level Agreement)

Vårt standard SLA* ligger på 99,5%, men även högre SLA går att teckna.

VPN (eller nivå 2 och 3)

Vi kan även bygga företagsinterna förbindelser mellan olika kontor, antingen i form av VPN-lösningar över internet eller nivå 2 eller 3 nät (hör av er för en teknikgenomgång om ni inte är klara på skillnaden) som sedan delar på en gemensam internetförbindelse. Givetvis hjälper vi även till med reservförbindelser (redundans) om ni är i behov av extra hög driftsäkerhet.

Peeringavtal och global täckning

Vissa kunder med högre krav kan vara intresserade av att genom peeringavtal med Telenor, Teliasonera, Tele 2, Bredbandsbolaget, Interroute, Verizon, Telefonica m.fl. kan vi leverera en av Nordens bästa internettjänster. Ett eget nät inom Norden bidrar ytterligare till detta.

Samarbete med lokala stadsnät

Den sista sträckan ut till er underkontrakterar man normal sett alltid en lokal accessoperatör. I Göteborg kan detta vara Gothnet, Telia eller Skanova. I de flesta svenska städer finns något lokalt stadsnät och genom samarbete med dessa löser man kommunikationen på bästa sätt. Optinet har samarbeten med de flesta svenska nätoperatörer och i och med detta levererar vi internet över hela Sverige.

Fastighetsnät

När man väl kommit in i er fastighet med internetförbindelsen händer det inte allt för sällan att den hamnar i källaren eller i någon elcentral. Härifrån kan det vara en lång sträcka till själva kontorslokalen. Ni kan dock vara helt lugna, om det inte finns något befintligt nät ordnar Optinet även detta, antingen genom koppar eller fiber.

Statistik

Att kunna få trafikmätningsstatistik och på så vis kunna se när och hur mycket trafik man skickar/tar emot är också mycket bra. Om man upplever segheter kan man enkelt konstatera om det beror på internetförbindelsen eller ej. Exempel på trafikmätningsstatistik:

prtg-internet

*SLA betyder Service Level Agreement, på svenska överenskommelse om tjänstenivå och innebär att vi garanterar att förbindelsen fungerar minst 99,5% av tiden.