Exchange Mail för företag

Optinet erbjuder ett av marknadens mest kompletta utbud på hostade (molntjänst) Microsoft Exchangelösningar för företag! Microsoft Exchange är en mailserverprogramvara som i det närmaste blivit standard på företag i dag. Dock krävs det en hel del om man på företaget vill ha en egen Exchangeserver. Detta kan båda vara komplicerat och dyrt!

Som Microsoft 365 – men bättre!

Optinet erbjuder ett av marknadens mest kompletta utbud på hostade (molntjänst) Microsoft Exchange epostlösningar för företag!

Tjänsten går att jämföra med microsoft 365 mail med två stora undantag – all lagring sker i Sverige och det går att få support! Optinet hjälper till med all support, konfigurering och installation, för detta rekommenderar vi ett supportavtal.

Fördelar med Exchange

Många frågar oss vad fördelen med Exchangemail egentligen är och det lyder som följer: I Exchange finns dina mail både på servern och i din dator eller mobil samtidigt. Raderar du mailet i telefonen försvinner det från datorn också (och hamnar i papperskorgen). Din kalender i telefonen är samma som i datorn. Dina kontakter i telefon är samma som i datorn. Du behöver aldrig mer kopiera kontakter från en gammal telefon till en ny, de ligger i Exchange. Du kan även med Outlook koppla upp din dator var som helst och hämta mail – utan VPN eller Webmail eller annat krångel.

Allt detta och andra funktioner som; synkroniserade och delade kalendrar etc. följer med i Exchange.

Allt till en fast, låg månadskostnad utan obehagliga överraskningar.

Läs vidare

Är du nyfiken och vill veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om Exchange Mail för företag?
Hör av dig till oss så berättar vi mer, ger dig prisuppgifter eller skapar en offert för dig.

Från en användare och uppåt

Oavsett om ni är ett litet företag med en användare eller ett större på flera hundra fungerar vår lösning lika bra. Att ha en väl fungerande maillösning med integrerad kalender och adressbok är väl så viktig om man bara är några få anställda. En av de absolut vanligaste frågorna vi får är att kunna se varandras kalendrar och det löser man enkel med exchangemail.

Säkerhet

Samtliga våra maillösningar har en hög grad av säkerhet. Använder man mailen dagligen i sin företagsverksamhet kan det kännas tryggt att veta att om olyckan skulle vara framme finns det backup. Till skillnad från vissa andra operatörer på marknaden sparar vi tre månaders backup på alla mail. Vi uppfyller även krav på sekretess, PUL, svensk lag, datainspektionens rekommendationer m.m.

Vår maillösning uppfyller kraven kring GDPR. Alla mail lagras i vår datahall i Göteborg. Även backupen av mailen lagras i Sverige. Vill ni vara helt säkra på att uppfylla kraven kring GDPR kan vi även rekommendera vårt spamfilter. Givetvis rensar det bort det mesta av skräpposten, men det förhindrar även bedrägeri-mail och virus som är ett stort hot mot personuppgifter. Vi har även möjlighet att hjälpa till med lösningar om ni behöver skicka krypterad epost.

Hör av er till oss så kommer vi med ett förslag på vad som passar just Er!

Olika Microsoft exchange-versioner och plattformar

Vi kan erbjuda olika lösningar som tex: Delad Exchange, Hostad (hosted) Exchange, dedikerad (egen) Exchangeserver baserade på valfri Exchangeplattform dvs: Exchange 2019 eller Exchange 2016.

Utöver detta kan vi erbjuda dedikerad Exchangeserver integrerad med ert företags AD.

Givetvis är vår personal certifierad av Microsoft och Optinet som företag även Microsoft Certified Partner (MCP) ända sedan 1998. Lösningen levereras från vår datahall i Göteborg.