Office 365 | Optinet - Säker IT-drift

Office 365

Office 365 från Microsoft är Microsofts version av Officepaketet i ”molnet”. Office 365 kommer i en mängd olika abonnemangsformer och vår kunskap om dessa är en garanti att ni får rätt version som passar ert företag. Optinet tillhandahåller denna licensieringsform till företagskunder, myndigheter, skolor och föreningar i Sverige.

Beskrivning

Teknisk information

Office 365 från Microsoft

Office 365 är Microsofts version av Officepaketet i ”molnet”.

Optinet kan tillhandahålla denna licensieringsform till företagskunder, myndigheter, skolor och föreningar i Sverige.

Vad innebär Office 365?

Med Office 365 kan ni få det bästa ur två världar, dels kan man ha tillgång till en Officeversion i molnet och dels kan man ha Officepaketet installerat lokalt på sin dator. Dessutom har man hela tiden tillgång till den senaste versionen av Officepaketet och behöver inte fundera på om man skall uppgradera eller inte och kostnader för detta! Den molnbaserade varianten av Office (Office 365) är en något enklare version som duger bra för att läsa dokument och för enkel redigering. De allra flesta företagskunder kommer nog även i fortsättningen vilja har kvar det fullständiga Officepaketet installerat lokalt på sina datorer.

Office 365 kan innebära ett både enklare och billigare sätt att licensiera och distribuera Officepaketet inom företaget. Office 365 finns också i en rad olika versioner. Vi rekommenderar att ni tar kontakt med oss för att reda ut vad som är rätt för just er.

Många olika abonnemangsformer

Office 365 finns i många olika abonnemangsformer (minst 7 st), så kallade planer. Business Essentials, Business Premium och Business Enterprise är några av dessa. Tyvärr har Microsoft krånglat till detta lite, men tag kontakt med oss så hjälper vi er ta reda på exakt vad ni behöver för abonnemang.

Att flytta till molnet

Vi kan även hjälpa er med migrering från befintlig IT-miljö till Office 365. Här finns det dock MYCKET att tänka på innan, inte minst politiska, legala, IT-säkerhetsrelaterade samt funktionsmässiga frågor.

Som alternativ till Office 365 kan vi även erbjuda traditionella Officepaket, ”egna moln” (privata moln) i vår datahall i Göteborg eller hjälp med drift i era egna servrar.

Utvärdering

Som Office 365-partner har vi möjlighet att erbjuda en utvärderingsversion av tjänsten. Klicka på länken nedan för att registrera ditt företag.

Klicka här för gratis utvärdering av Office 365 (länk öppnas i nytt fönster)

Utvärderingen gäller i 30 dagar, sedan finns möjligheten att köpa tjänsten direkt via ert konto som ni skapat.

Optinet är Office 365 partner

Optinet, Microsoftpartner (MCP) sedan 1998 och Office 365 Partner sedan 2011, har många certifierade konsulter som kan hjälpa till med utredningar och implementeringar. Tveka inte att höra av er till oss om ni har några frågor kring Office 365!

Sharepointserver i molnet

En annan av fördelarna med Office 365 är att ”man får med” en Sharepoint-server i molnet. Detta innebär att det är enkelt att komma igång och testa och utvärdera vad Sharepoint kan innebära för fördelar. Tag kontakt med någon av våra Sharepoint-konsulter för att få en demonstration av Sharepoint och vad det kan innebära för er.

Spamfilter och alternativ

Office 365 är kompatibelt med Optinets spamfilter.
Alternativ till Office 365 är Exchangemail för företag och Optidrive, ni finner dessa tjänster i vår meny.
Ytterligare alternativ till Office 365 är att hyra eller köpa Officepaket.

Integration med lokal miljö

Integration mot Office 365 är inte alltid helt okomplicerat, det finns möjligheter att koppla ett lokalt AD (Active Directory) till molnet, men i vissa lägen finns det begränsningar. Detta kräver alltid en lokal server.

Tag kontakt med oss så hjälper vi er att jämföra olika lösningar och vilket som är bäst för ert företag.