Office 365

Office 365 från Microsoft är Microsofts version av Officepaketet i ”molnet”. Office 365 kommer i en mängd olika abonnemangsformer och vår kunskap om dessa är en garanti att ni får rätt version som passar ert företag. Optinet tillhandahåller denna licensieringsform till företagskunder, myndigheter, skolor och föreningar i Sverige.

Beskrivning

Teknisk information

Planer

Office 365 från Microsoft – epost och Officepaket

Office 365 är Microsofts version av Officepaketet i ”molnet”.

Optinet kan tillhandahålla denna licensieringsform till företagskunder, myndigheter, skolor och föreningar i Sverige.

Vad innebär Office 365?

Det första som många förknippar med Office 365 är nog epost (mail) och det är en del av Office 365. Optinet kan både sälja och hantera e-post i Office 365. Vi rekommenderar ett supportavtal för själva hantering då detta blir både mer praktiskt samt billigare. Har ni den tekniska kompetensen kan ni givetvis utföra den delen själva.

Med Office 365 kan ni få det bästa ur två världar, dels kan man ha tillgång till en Officeversion i molnet och dels kan man ha Officepaketet installerat lokalt på sin dator. Dessutom har man hela tiden tillgång till den senaste versionen av Officepaketet och behöver inte fundera på om man skall uppgradera eller inte och kostnader för detta! Den molnbaserade varianten av Office (Office 365) är en något enklare version som duger bra för att läsa dokument och för enkel redigering. De allra flesta företagskunder kommer nog även i fortsättningen vilja har kvar det fullständiga Officepaketet installerat lokalt på sin dator eller på en virtuell arbetsplats.

Office 365 kan innebära ett både enklare och billigare sätt att licensiera och distribuera Officepaketet inom företaget. Office 365 finns också i en rad olika versioner.

Många olika abonnemangsformer

Office 365 finns i många olika abonnemangsformer, så kallade planer, här nedan ser ni de som är vanligast bland våra svenska företagskunder:

  • Business – bara Office (paket och i molnet)
  • Business Essentials – bara mail
  • Business Premium – mail och Office
  • Business Enterprise – mail och Office samt extra utrymme och extrafunktioner

Klicka på fliken planer ovan för en mer komplett funktionsmatris eller tag kontakt med oss så hjälper vi er ta reda på exakt vad ni behöver för abonnemang.

Att flytta till molnet

Vi kan även hjälpa er med flytt av e-post (mail) från befintlig IT-miljö till Office 365. Här finns det dock en del att tänka på innan, inte minst politiska, legala, IT-säkerhetsrelaterade samt funktionsmässiga frågor.

Som alternativ till Office 365 kan vi även erbjuda traditionella Officepaket eller vår egen Exchangemail-lösning, ”egna moln” (privata moln) i vår datahall i Göteborg eller hjälp med drift i era egna servrar.

Utvärdering

Som Office 365-partner har vi möjlighet att erbjuda en utvärderingsversion av tjänsten. Klicka på länken nedan för att registrera ditt företag.

Klicka här för gratis utvärdering av Office 365 (länk öppnas i nytt fönster)

Utvärderingen gäller i 30 dagar, sedan finns möjligheten att köpa tjänsten direkt via ert konto som ni skapat.

Optinet är Office 365 partner

Optinet, Microsoftpartner (MCP) sedan 1998 och Office 365 Partner sedan 2011, har många certifierade konsulter som kan hjälpa till med utredningar och implementeringar. Tveka inte att höra av er till oss om ni har några frågor kring Office 365!

Sharepointserver i molnet

En annan av fördelarna med Office 365 är att ”man får med” en Sharepoint-server i molnet. Detta innebär att det är enkelt att komma igång och testa och utvärdera vad Sharepoint kan innebära för fördelar. Tag kontakt med någon av våra Sharepoint-konsulter för att få en demonstration av Sharepoint och vad det kan innebära för er.

Spamfilter och alternativ

Office 365 är kompatibelt med Optinets spamfilter.
Alternativ till Office 365 är Exchangemail för företag och Optidrive, ni finner dessa tjänster i vår meny.
Ytterligare alternativ till Office 365 är att hyra eller köpa Officepaket.

Integration med lokal miljö

Integration mot Office 365 är inte alltid helt okomplicerat. Det finns möjligheter att koppla ett lokalt AD (Active Directory) till molnet, men i vissa lägen finns det begränsningar. Det finns också möjlighet att ha sitt AD i molnet. De två tekniker som finns är ADFS eller Azure AD Connect. Vilken man bör använda beror av vilken miljö man sitter i idag och hur mycket man vill integrera. Ett vanligt scenario skulle kunna vara att man har en filserver, en terminalserver (fjärrskrivbord), men har mailen i Office 365 och vill använda samma användarkonton.

Tag kontakt med oss så hjälper vi er att jämföra olika lösningar och vilket som är bäst för ert företag.

Office 365
Business Essentials
Office 365
Business
Office 365
Business Premium
Office 365
Enterprise E1
Office 365
Enterprise E3
Office 365
Enterprise E5
Antal användare 300 300 300 Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Office 2016
(Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote på upp till 5 st datorer)
Office på upp till 5 st surfplattor och telefoner
Onlineversion av Office
(Word, Excel, PowerPoint)
Fillagring och delning med 1 TB lagring/användare
E-post, kalender, kontakter
50 GB inkorg/användare

100 GB inkorg/anv

100 GB inkorg/anv
Onlinemöten och videokonferenser
Upp till 250 deltagare
Intranät och gruppwebbplatser med SharePoint
Hantera uppgifter och arbete i grupper
Ring, ta emot och koppla samtal på en rad olika enheter med telefonsystemet
Avancerade säkerhetshanterings- och analysverktyg