Vi har normal drift med full reservkapacitet

BankID har
tagit bort transaktionsavgiften

Transaktionsavgiften som BankID tidigare har haft är nu borttagen. En transaktion kan vara en inloggning eller en autentisering

Priset var tidigare 17 öre/sign eller auth. Nu ingår 10 000 transaktioner utan extra kostnad per månad.

Nästan alla i Sverige känner till BankID, det är den plattform där man som användare identifierar sig för att kunna betala säkert på internet, logga in på skatteverket eller hämta ut paket hos postombud etc. Med hjälp av BankId kan man även skriva under avtal, värdepapper eller göra sin deklaration.

Det är många företag i Sverige som vill integrera BankID till redan befintliga appar, hemsidor eller till andra övriga applikationer. När man då som företag gör detta kostar det en summa per transaktion som sker samt att man har en fast avgift. I början av Januari år 2023 har BankID tagit bort transaktionsavgiften för att använda appen, alltså betalar man nu bara en fast avgift.

För er som utvecklar eller använder system där BankID är en integrerad del är detta mycket goda nyheter. Har ni frågor om BankID eller utveckling av system så hör gärna av er till oss på Optinet.

Optinet har uvecklat en plattform för digital Signering

Vi på Optinet har utvecklat en egen plattform för digital signering Optisign där enkelheten är i fokus. När som helst på dygnet och vart du än befinner dig i världen kan du signera avtal eller övriga dokument digitalt. 

Optisign har flera smarta funktioner som underlättar för dig som användare.

Då optinet är ett IT-företag som fokuserar på IT-säkerhet är just säkerheten när det kommer till digital signering väldigt viktig för oss. All kommunikation som sker mot molnplattformen sker krypterat och enligt GDPR. All information som skapas (avtal och övriga dokument) lagras säkert i vårt egna datacenter i Göteborg. Alltså försvinner inte informationen utanför Sveriges gränser.


När ett avtal är påskrivet av båda parter låses det för redigering så att det inte kan manipuleras i efterhand. Vid signeringstillfället stämplas vem som skrivit på, datum, klockslag, mailadress som avtalet skickats till samt från vilken IP-adress signeringen skedde.

Intresserad av att testa Optisign?

Är du nyfiken på att se hur Optisign fungerar? Eller vill du testa systemet helt kostnadsfritt?

Fyll i formuläret bredvid så hör vi av oss