Datagolvet klart!

Härligt! Då var datagolvet klart och inlagt. Golvet las in av ett företag, Jan-Åke Bergh & Co AB, mycket professionellt arbete. Det märktes att detta var deras huvudsyssla. Jag kan varmt rekommendera att anlita dom om ni är i behov av någon form av installationsgolv. Kylanläggningarna är också monterade och testade. På bilden ser ni dom hängande i taket, en längs bort och en i framkant. En separt elmätare är monterad för att se exakt hur mycket el som förbrukas till kylning. Det är bra för då kan man testa att styra luftströmmarna och sedan utvärdera vad som blir effektivast.

De första racken har vi ställt upp lite provisoriskt för att elektrikern som kommer på måndag skall kunna ta upp hålen på rätt ställe. När vi väl börjar lyfta in servrarna finns det nästan ingen möjlighet att flytta racken igen som då kan väga mellan 500 kg och ett ton st!

Elen kommer också att bli redundant. En krets för UPS-el och en för ”bondström”. Till en början kommer vi att använda mindre UPS:er tills vi flyttar upp den stora från vår nuvarande hall i Gårda. Vi kommer även att installera ett dieselaggregat, så att hela hallen kan drivas under ett totalt strömavbrott i Partille. Ev. kan den komma före UPS:en, vi får se …