Vi har normal drift med full reservkapacitet

Har du en bärbar HP – VIKTIGT, kontrollera ditt batteri, risk för brand

HP har gått ut med information om att vissa modeller av deras bärbara datorer har problem med batterier som kan överhettas. I värsta fall leder överhettning till att batteriet börjar brinna.

De flesta HP-modeller som vi har sålt berörs ej av detta (t.ex. hela EliteBook-serien har inte dessa problem), men vi väljer ändå att gå ut med informationen eftersom det är ett allvarligt fel.

HP skriver följande i sitt säkerhetsmeddelande:

De berörda batterierna levererades med specifika HP, Compaq, HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario och HP Pavilion Notebook-datorer som såldes jorden runt från mars 2013 till och med oktober 2016, och/eller såldes som tillbehör eller reservdelar, eller tillhandahölls som ersättningsalternativ genom support. Batterierna kan överhettas och eventuellt vara en brandfara för kunderna.
Eftersom de berörda batterierna utgör en brand- och brännskaderisk är det extremt viktigt att kunderna kontrollerar om batterierna de har är berörda.

Vi kan med hjälp av en programvara läsa av om datorns batteri omfattas av felet. Om batteriet behöver bytas ut så kan vi hjälpa er med detta. Detta kan vi göra oavsett om datorn är köpt via oss eller någon annan.

Ta kontakt med oss om ni behöver hjälp eller har några frågor kring detta.