IP-telefoni/Molnväxel

Den nya tidens telefonväxeln är här! Länge har man hört talas om IP-telefoni, men nu fungerar det faktiskt – riktigt bra! Koppla samtal över hela världen eller till mobiltelefoner och ring gratis inom växeln oavsett var ni befinner er. Vår växel fungerar lika bra för ett enanvändarföretag som ett företag med flera hundra anställda. Har ni en växel idag kan vi också garantera att vi kan sänka era kostnader!

Optinet – inte en vanlig telefonileverantör

Optinet Data är en IT-leverantör som levererat IT-tjänster sedan 1994. Till skillnad från traditionella telefonileverantörer fokuserar vi inte så mycket på att knyta upp kunder och förlänga abonnemang (även om det krävs för att komma igång).Att allt skall fungera och att kunden skall vara nöjd och ha nära till support är det viktigaste för oss.

Vi levererar helt enkelt telefoni på samma sätt som vi gjort med IT sedan starten. Vi kommer inte att ringa och få er att förlänga er avtal, däremot kanske vi berättar när det kommer nya funktioner till vår växellösning som vi tror att ni kan ha nytta av.

Modern teknik som höjer kvalitén och skapar nya möjligheter!

Optinets telefonilösning baseras på en modern virtuell molnväxel eller mobil växel som det också kallas. Till denna ansluter man sedan IP-telefoner (skrivbordstelefoner eller trådlösa), mobiltelefoner (MEX) eller softphones (programvara i datorn). Detta är det moderna sättet att hantera sin telefoni idag.

Sänk era kostnader med mellan 20 – 80% – garanterat!

Om ni idag har en gammal hederlig telefonväxel (burk på väggen) och t.ex. Telia som operatör kan vi garantera att vi kan sänka era kostnader. I vissa fall med upp till 80%! Vad blir billigare? Själva förbindelserna blir billigare, telefonipriset när ni ringer inom Sverige och Utomlands blir billigare och ni slipper helt serviceavtal på en fysisk växel.

Fyll i offertformuläret till höger så vet du snart hur mycket pengar ni kan spara!

Är du nyfiken och vill veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om IP-telefoni/Molnväxel?
Hör av dig till oss så berättar vi mer, ger dig prisuppgifter eller skapar en offert för dig.

Personlig leverantör med totalansvar

Optinet är en personligare helhetsleverantör av både IT och telefonilösningar. Vi kan, om ni vill, ta totalansvar för både IT och telefoni. Bara ett företag att kontakta, bara ett supportnummer att lära sig. Vår målsättning är att lära känna alla våra kunder och vi kommer aldrig att fråga efter ert kundnummer, det garanterar vi! Vill ni få hjälp av samma person nästa gång ni kontaktar oss så frågar ni bara efter ”Joakim” eller ”David” eller så ringer ni på deras direktnummer helt enkelt!

IP-telefoni idag är den enda riktiga lösningen för företagstelefoni

IP-telefoni erbjuder alla de funktioner man kan kräva i ett stort eller litet företag. Tiden då det hängde en växel på väggen är förbi och framför allt tiden då växeln var begränsad till något som fanns fysiskt innanför företagets väggar.

  • Installation av växel
  • Anpassning eller installation av lokalt nätverk
  • Installation och försäljning av IP-telefoner, stationära eller bärbara
  • Anpassning av växelfunktioner, köer, meddelanden, knappval etc.
  • Inkoppling av mobiltelefoner samt abonnemang
  • Utbildning av användare
  • Support på växelförändringar och användarsupport

D.v.s. allt som krävs för en företagsväxel anpassad för modern telefoni.

iptfn-plattformer

I och med att Optinet kan ansvara för hela kedjan från telefonen på skrivbordet, nätverket, brandväggen och växeln i molnet kan vi också garantera att allt fungerar som det skall, inget faller mellan stolarna eftersom ni bara behöver en leverantör.

Vår växel fungerar lika bra för ett enanvändarföretag som ett företag med flera hundra anställda. Man kan ju kanske fundera på varför ett litet företag vill ha en växel, men det är kanske då den behövs som mest. Har man en butik t.ex. kan man upplysa om öppettider, ta emot meddelanden, låta kunderna bli uppringda, styra växeln beroende på klockslag m.m.

Läs mer om IP-telefoni på vår blogg

Den nya generationens molnväxel – Smart, stabil och användarvänlig

Weblink Unified 2.0 är en molnväxel med alla tekniska funktioner som behövs, men det är användarvänligheten som har styrt utvecklingsarbetet. Med profiler bestämmer varje användare hur och var man skall svara och vad som skall hända om man inte kan ta samtalet.

Weblink Unified 2.0 växer med ditt företag och du har full koll på dina kollegor. Köer och talad hänvisning ingår samt mycket annat.

Weblink Callback

Inga missade samtal = Inga förlorade kunder

Låt dina kunder aktivt välja – vänta eller bli uppringd!

Weblink Callback är en webbaserad applikation som ökar tillgängligheten i ert telefonsystem. Inringande kund ges alternativ att lämna sitt telefonnummer och bli uppringd, istället för att vänta kvar i kö.

Weblink Callback behöver inte installeras utan är en enkel webbinloggning med ett tydligt, enkelt och intuitivt gränssnitt. Det enda du behöver är en dator och en telefon.

Weblink Mobile

Mobilabonnemang som passar alla

Weblink IP Phone är också mobiloperatör och erbjuder några av marknadens bästa abonnemang med rörligt eller fast pris och olika paketeringar med surf.

Med Weblink MEX kan du välja din mobiltelefon som anknytning i företagsväxeln. Du får då tillgång till växelns alla telefonitjänster direkt i mobilen som om det vore en fast telefon.

Trådlösa DECT-telefoner är ofta praktiska i butiker, hotell, på lager eller även på kontor när man vill vara rörlig. Optinet hjälper till att installera allt ifrån en enda trådlös DECT-telefon till hela system för större butiker och företag. Innan installation kan vi även utföra mätningar av täckningskontroll.

Nu kan ni sprida ut er växel över hela världen om ni så önskar, ha telefoner hemma, eller ha mobiltelefonen som en integrerad del i växeln. Ni kopplar lika lätt samtal till kollegan i rummet intill som till kollegan som sitter i ett annat land.

Och, ni ringer alltid gratis inom växeln!