Optinet har flyttat till Island – Vi finns nu i Reykjavik!

I början av året har Optinet öppnat upp sina portar i Reykjavik på Island. Det är ingen mindre än vår IT-säkerhetskonsult David Wallgren som har lämnat Sverige under denna vår och tagit med sig flyttlasset över till Island tillsammans med sin sambo.

Hur kom det sig att du nu jobbar från Island?
Min sambo fick chansen att vara utbytesstudent på Island så då tänkte jag ”varför inte hänga på”.
Sen har jag även en polare som bor här så det är ju ett plus för mig.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut? Skiljer det sig mycket från att jobba i Sverige?
Då jag jobbar efter Sveriges tider så går jag nu upp tidigare än vanligt.
På lunchen går jag oftast ut på en promenad då det är skönt att komma ut från lägenheten. Det är ju lite tystare nu när jag jobbar då jag inte har några kollegor här samt jobbar hemifrån. Men det går bra då jag oftast är uppkopplad till någon av de andra IT-teknikerna över teams hela dagarna.

Vad gör du på helgerna?
Upplever den isländska naturen, dricker isländsk öl, umgås med vänner och går på restauranger. Man vill ju verkligen ta vara på helgerna och uppleva och se allt som man ”ska” göra när man är här.

Hur länge kommer du att stanna i Reykjavik?
Jag kommer att flytta hem igen den 21:e maj 2022 och då återgår jag till kontoret i Göteborg.

Topp 3 med Island?
Naturen
Finns bara bra restauranger = otroligt god mat
Varma källor

Tack för denna intervju David!

Davids egna bilder från Island