Tjänster

Våra tjänster

Backup

Backup över internet – Online backup server – Molnbackup server

Om er server drabbas av hårddiskkrasch, datavirus, stöld, radering eller något annat som gör att er information försvunnit kan ni ändå känna er helt trygga, informationen finns kvar hos oss. Vår onlinebackup för servrar är både säkrare och billigare än band-backup.
Inget mer krångel med bandbyten och trasiga band.

Backup över internet – Online backup PC/Mac

En backuptjänst för användare skall vara så enkel så att vem som helst kan hantera den – vår backuptjänst för PC är så enkel. Om ni drabbas av en hårddiskkrasch, datavirus, stöld eller något annat som gör att er information försvunnit kan ni ändå känna er helt trygga, informationen finns kvar hos oss.


Dator

Säker PC – PC som tjänst

Säker PC är tjänsten där Optinet tillhandahåller din PC och all administration och säkerhet av den - PC som tjänst helt enkelt! Ni väljer själva om ni behöver bärbar eller stationär dator och ni kan upp- eller nedgradera när som helst ni har det behovet. Har ni bärbar dator ingår dessutom backup som kör automatiskt.

Virussäker – garanterat virusfritt!

Genom tjänsten virussäker säkerställer vi att ni inte får virus på företagets datorer och servrar. Vi installerar ett system som övervakar så att alla datorer har ett uppdaterat virusskydd. Installation av antivirus och uppdateringar av programvaran ingår i månadskostnaden. Sveriges enda antivirustjänst med garanti!


Försäljning

Produktförsäljning

Oavsett om det är programvara från Microsoft som Officepaket eller operativsystem eller de datorer/PC som krävs som arbetsplatser eller servrar så hjälper vi er plocka fram det som passar er. Att prata med oss om detta kostar ingenting och vi kommer gärna ut på ett besök för att bilda oss en uppfattning om vilka krav som skall mötas. Givetvis får ni en väl specad offert som ni sedan kan studera i lugn och ro. Allt detta helt förutsättningslöst.


Hosting

Virtuell Privat Windows Server – VPS – fast pris

En egen Windows-server i molnet i Sverige. Optinet erbjuder VPS-hosting till säkerhetsmedvetna företag. Servern/servrarna placeras i någon av Optinets värdservrar eller kluster. Våra värdservrar håller minst samma höga säkerhetsnivå som de hostade servrarna vi tillhandahåller. I övrigt fungerar VPS-hosting precis som vanlig hosting och alltid till fast pris.

Hosting / serverhosting

Optinets hostingerbjudande är helt komplett, allt ingår. Hårdvara - servrar och switchar, operativsystem (Windows server), datakommunikation, placering i säkert datacenter med hög redundans, teknisk drift av certifierade tekniker och support till slutanvändare. Vissa datacenter kan inte erbjuda konsulttjänster, utan erbjuder bara ett väl kylt utrymme med rackskåp - det är så långt ifrån Optinet man kan komma!


Kommunikation & Telefoni

IP-telefoni/Molnväxel

Den nya tidens telefonväxeln är här! Länge har man hört talas om IP-telefoni, men nu fungerar det faktiskt - riktigt bra! Koppla samtal över hela världen eller till mobiltelefoner och ring gratis inom växeln oavsett var ni befinner er. Vår växel fungerar lika bra för ett enanvändarföretag som ett företag med flera hundra anställda. Har ni en växel idag kan vi också garantera att vi kan sänka era kostnader!

Internetförbindelse – bredband för företag

Optinets internetförbindelser, eller bredband, för företag är anpassade helt efter de behov som moderna företag kräver. Förbindelsen skall vara stabil, man skall ha nära till support och man skall kunna använda sin internetförbindelse till både telefoni och data. Vi kan även bygga företagsinterna förbindelser mellan olika kontor, arbetsplatser eller butiker.


Mail

Office 365

Office 365 från Microsoft är Microsofts version av Officepaketet i ”molnet”. Office 365 kommer i en mängd olika abonnemangsformer och vår kunskap om dessa är en garanti att ni får rätt version som passar ert företag. Optinet tillhandahåller denna licensieringsform till företagskunder, myndigheter, skolor och föreningar i Sverige.

Exchange Mail för företag

Optinet erbjuder ett av marknadens mest kompletta utbud på hostade (molntjänst) Microsoft Exchangelösningar för företag! Microsoft Exchange är en mailserverprogramvara som i det närmaste blivit standard på företag i dag. Dock krävs det en hel del om man på företaget vill ha en egen Exchangeserver. Detta kan båda vara komplicerat och dyrt!

Spamfiltrering / Spamfilter

Med vår spamfiltreringstjänst kan alla företag effektivt filtrera bort mer än 98% av all skräppost. Molntjänsten, Spamfilter för företag, fungerar lika bra oavsett om ni har egen mailserver eller har mailen hos oss eller använder t.ex. Office 365. Förutom detta virusfiltreras alla mail som standard av två oberoende antivirusmotorer.


Nätverk

Trådlöst som tjänst

Optinet levererar ert trådlösa nätverk som en tjänst - en tjänst som fungerar! Detta innebär att ni inte behöver göra någon investering i varken hårdvara eller konsulttid för att driftsätta ert nya högpresterande trådlösa nätverk. Optinet tillhandahåller hårdvaran och ni har en fast månadskostnad för driften. Optinet använder ett av världens bästa fabrikat för tjänsten, samma fabrikat som Vita huset och Amerikanska försvaret.

Säker internet – brandvägg som tjänst

Tjänsten innebär ett basskydd som alla företag behöver för att skydda sin internetanslutning. Tjänsten innehåller den hårdvara ni behöver för att ni skall skyddas, t.ex. brandvägg eller annan utrustning, men även det arbete som behövs ingår i tjänsten. Om företaget växer eller krymper eller om era behov förändras så kan tjänsten enkelt uppgraderas eller nergraderas för att passa ert nuvarande behov.


Premium

Webbserver Premium

Webbserver Premium är den första i raden av Optinets Premiumtjänster. Premiumtjänsterna är till för er som har höga krav. Ni kanske har haft vanliga tjänster tidigare och fått erfara att de av någon anledning inte räcker till. Är man beroende av IT är det en väldigt liten extrainvestering som man snabbt tjänar igen.


Server & Samarbete

Filemaker-server

Serverdrift som molntjänst. Filemaker server i säkert och högpresterande datacenter med tillgång till svensk supportpersonal.

Småföretagarpaket – IT för småföretag

Vårt paket är anpassat för småföretag från 2 personer och uppåt. Optinet har levererat IT-lösningar för småföretag sedan 1994 vilket borgar för en god förståelse och en stabil drift. I paketet ingår gemensam fillagring – server, säker uppkoppling till servern, mailfunktion med möjligheter till delade kalendrar och givetvis mail i mobilen, webbplats (hemsida) för företaget. Självklart håller denna lösning högsta säkerhet.

Säker server – server som tjänst

Detta är en tjänst som vi tillhandahåller på plats hos er. Säker server är tjänsten där Optinet tillhandahåller hela er server och all administration och säkerhet av den - server som tjänst helt enkelt! Med denna tjänst köper ni alltså inte er server utan vi levererar den som tjänst till en fast månadskostnad. I princip alla kringkostnader som man normalt sett kan råka ut för ingår i månadskostnaden.


Support & Driftstöd

IT-chef som tjänst – hyr en IT-chef!

Det blir allt viktigare att ha en person som är ansvarig för IT och digitalisering. Inte bara i den dagliga driften, men också på strategisk nivå för att kunna möta morgondagens utmaningar.

IT för vården

Optinet erbjuder enkla och kostnadseffektiva IT-lösningar för vårdsektorn. Vårdcentraler, läkarmottagningar, hemtjänsten, HVB-hem, behandlingshem, tandläkare samt andra mottagningar. All datalagring sker i Sverige och i enlighet med GDPR.

IT-support / helpdesk

Optinet erbjuder ett av Sveriges bästa supportavtal med helpdeskfunktion för företagskunder. Vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal. Med ett supportavtal får era användare snabb tillgång till högklassig IT-hjälp för PC, Mac och IP-telefoni. All support utförs av Optinets egen personal som sitter i Sverige - Göteborg, Karlstad och i Funäsdalen! All personal är högutbildad och certifierad av t.ex. Microsoft.

Driftsäker Basic – IT-drift på plats

Driftsäker Basic är en av våra populäraste tjänster. Tjänsten innebär att våra IT-konsulter regelbundet är på plats hos er och arbetar med att höja eller bibehålla aktuell driftsfunktion och IT-säkerhetsnivå. Allt för att ert IT-system kontinuerligt skall fungera så bra som möjligt och era användare skall ha nära till hjälp om det skulle behövas.


Webb

DNS-hantering

DNS-hantering är en gratis tjänst hos Optinet. Om ni anlitar oss för mail, webbhotell eller någon annan tjänst ingår DNS-hantering utan några kostnader. Vi hjälper er även med domänregistreringar och SSL-certifikat. Alla företag som har en domän (optinet.se tex) registrerad behöver DNS-hantering.

Webbhotell

Optinet driver ett av Sveriges bästa och säkraste webbhotell helt anpassat för företag. Optinet grundades redan 1994 vilket gör webbhotellet till ett av Sveriges äldsta och mest pålitliga! Ni behöver INTE kunna någon teknik för att anlita oss, den biten sköter vi åt er, säg bara till oss hur ni vill ha det.