”Tjuvstart” i datahallen!

DatahallsbyggeÄntligen! Saker och ting börjar falla på plats! En hel del har hänt sen det senaste blogginlägget.

Elen är färdigdragen, så när som på att den stora UPS:en inte är flyttad än. Fiber är indraget. Racken är på plats, i alla fall de första sex. CAT-7 kabel är draget snyggt och prydligt mellan racken. Lås och larm är kompletterat. Elen i racken är förberedd. Här är vi inte riktigt 100 nöjda än. Vi har extra breda rack, 80 cm, och ellisterna vill vi ha sittande på sidan av stativet. Dock finns inga fästen för detta typ av montage. Standard är att de skall sitta rakt bakom, men då krockar de med monteringen av rackskenor så på det sättet vill vi inte ha det. Varje ellist innehåller Amperemätare så att vi kan se hur mycket last de olika segementen drar!

En del av lokalen som även den nu är säkert skyddad bakom, lås och larm, passersystem och kameraövervakning är vårt skyddsrum. Skyddsrummet är TB-78 klassat och besiktigat förra året. Här håller vi nu på att förbereda för backupservrar och backuplagring. Skulle något hända i hallen så är detta utrymme extra säkert och eftersom backupdatat förvaras här så är väl enda ursäkten till att bli av med data då att Sverige förlorar ett krig! Dörren till skyddsrummet är gedigen:

Vi har även flyttat in våra egna servrar och tjuvstartat lite. När vi väl flyttar in skarpt måste allt funka och då kan man inte längre testa fram de bästa lösningarna. Vad vi har märkt är att 2 graders höjning av temperaturen gör 75% skillnad i elförbrukning, ganska otroligt! Återstår att se om det blir samma resultat med alla racken fyllda.