Driftstatus: Vi har normal drift med full reservkapacitet

Behändiga installationsverktyg

Rensa datorn från onödiga program

När man köper en ny dator är det stor sannolikhet att leverantören har lagt in en massa program för dig att utvärdera. Ofta är detta program som vi helt inte vill veta av. I och med det här börjar jobbet att avinstallera diverse utvärderingsversioner av slimmade Officepaket, antivirusprogram av tvivelaktig karaktär och div småprogram som vi aldrig kommer nyttja.

Ett verktyg för att snabba upp denna processen är Pcdecrapifier.

Ingen installation krävs, det räcker med att köra filen som laddas ner från deras hemsida.

Vid uppstart väljer man vilka program som är oönskade, sedan börjar produkterna avinstalleras. Fördelen med detta program är man slipper sitta och välja, vänta och välja igen. Allting rullar på automatiskt. Ett par OK på vägen så är din dator fri från crapware, som det så fint kallas.

Snabba upp installation av vanliga program och tillägg

Vid nyinstallation av en ny dator kan processen med att installera vissa standardprogram vara tidskrävande.

Detta gäller främst program som Java, Flash, Acrobat Reader och Silverlight. Applikationer som alla behöver redan från första stund för att kunna ta sig fram på webben obehindrat. Då dessa programvaror ständigt uppdateras är det heller inte praktiskt att paketera dem tillsammans. Man skulle då vara tvungen att göra ett nytt paket varje vecka

Det är här som Ninite kommer in i spelet. Från webbplatsen http://ninite.com, kan man enkelt välja vilka produkter det är som man är vill ha paketerade sedan så laddas ett skript ner där de valda program är inkluderade. Fördelen med detta är att man alltid laddar ner paketen från webben. Dessa är alltså alltid uppdaterade och de laddas sedan ner genom att helt enkelt köra skriptet från vilken dator som helst. För att göra saken ännu bättre så säger Ninite automatiskt nej tack till alla upptänkliga tilläggsprodukter som de försöker lura på oss under installationen av dessa komponenter. Ex på dessa är Google Toolbar, McAfee Total Protection, Live Toolbar etc.

Väldigt praktiskt och effektivt!

Referenser:

http://www.pcdecrapifier.com/

http://www.ninite.com/