Väggen på väg upp …

Helt plötsligt händer allt samtidigt! I går ringde snickaren och undrade om dom kunde börja lite tidigare än planerat, när händer det? Så idag körde dom igång. Sen var kylkillen på besök igen och tittade hur vi skulle dra rören och placera agregaten. Pratade med elektrikern också och försökte samordna ett möte i nästa vecka och till och med det gick bra. Känns som att bitarna verkligen börjar falla på plats!

Väggen blir förstärkt med totalt 3 lager gips och extra plåt för inbrotts och brandrisk. Här skall ingen kunna ta sig in! Nu skall vi kolla upp installationsgolv och rack, det gäller att göra rätt från början, och det är faktiskt lite svårt trots 10 års erfarenhet av drift att hålla koll på allt nytt man INTE har idag.

Vi fick även in en offertförfrågan på hosting idag också (jag sa ju att allt händer samtidigt) på drift av ca 20 servrar, vi har ju inget utrymmesproblem nu direkt. Som bilaga fick vi med Datainspektionens allmänna råd om ”Säkerhet för personuppgifter”. I dessa råd finns väldigt tydligt specat säkerheten för den utrustning (läs servrar) som skall hantera uppgifterna. Mycket praktiskt att den damp in just nu, det blir som en checklista på vad hallen måste uppfylla för krav. Bla. får jag väl tillägga, vi har en del egna krav också som är ännu högre än Datainspektionens.

Så här ser det ut nu: