Vi har normal drift med full reservkapacitet

Optinet, ett företag under ständig utveckling

I slutet av mars lanserade Optinet Data något nytt, Optinet Software. Utåt sett är det nytt så till vida att vi paketerat det som ett eget varumärke och ändrat vår grafiska profil. Men utveckling har vi i olika former gjort ända sedan starten 1994.

Är det då någonting nytt i HUR vi utvecklar applikationer och system? Svaret är givetvis JA. Optinet Software tillämpar idag en utvecklingsteknik som kallas RAD (Rapid Application Development) där vi kan utveckla system upptill 10 gånger så snabbt som med traditionella metoder. För att göra det hela ännu snabbare så jobbar vi i små agila team som snabbt kan fånga upp behov av förändringar och önskemål efter resans gång. Vi har även gjort en grundplattform som är gemensamt för alla system med till exempel säkerhetsnivåer, GDPR-anpassning, mobilanpassning osv. Den plattformen kallar vi för Optinet Core. Resten gör vi skräddarsytt helt efter era önskemål och behov.

Vad avser det grafiska så har vi en ny logotyp som ska visa på vad vi vill göra. Bokstaven ”N” i Optinet har två pilar kan man säga. Detta symboliserar att vi levererar skräddarsydda applikationer från Norr till Söder, alltså så agerar vi i hela landet.

Några exempel på system vi gjort är ett bokningssystem för installation av trygghetslarm till Göteborg och Malmö stad, en självregistreringsportal för ett företag som sysslar med utbildning och en form av bankapplikation till ett företag som heter Tryggvia.

Vårt nästa projekt kanske är tillsammans med er? Vi tar gärna ett förutsättningslöst möte med er, går igenom er idé och dagens situation, visar en demo på sånt vi gjort och ger ett förslag på vad vi kan göra för er. Vår metod är gränslös och kostnadseffektiv, så det är fantasin som sätter gränserna. Ett skräddarsytt system har aldrig varit mer prisvärt.

 

Se också vår nya hemsida: OptinetSoftware