Vi har normal drift med full reservkapacitet

Skillnaden på våra SSL-certifikat och LetsEncrypt

Vi får ibland frågan om vi kan tillhandahålla SSL-certifikat via LetsEncypt (gratis-certifikat). Vi har valt att inte använda oss av LetsEncrypt i våra tjänster eftersom det är viktigt för oss att vi kan lita på att de certifikat som vi utfärdar faktiskt fungerar.

Vi blev i veckan uppmärksammade på en bugg i LetsEncrypt som innebär att flera miljoner av deras certifikat kommer dras tillbaka. Detta leder till driftstörningar och merjobb för de som använder LetsEncrypt-certifikat. Vi tycker det är jättebra med initiativ som LetsEncrypt där man kan få ett fungerande SSL-certifikat till sin personliga blogg utan kostnad. Dock avråder vi företag och organisationer att förlita sig på den här typen av lösningar.

LetsEncrypt är gratis om din tid är det.

LetsEncrypt-certifikat behöver förnyas betydligt oftare än ett vanligt certifikat, därför blir det extra viktigt att den rutinen fungerar. Man kan inte heller utfärda Wildcard- eller EV-certifikat via LetsEncrypt. Det finns även andra begränsningar som står i det finstilta. Statistik visar också att LetsEncrypt inte har i närheten så bra upptid som kommersiella certifikat-utfärdare.

Uppdatering 210924: Utgånget Let’s Encrypt-certifikat kan ställa till det för många användare – Computer Sweden