Vi har normal drift med full reservkapacitet

Webbhotell

Optinet driver ett av Sveriges bästa och säkraste webbhotell helt anpassat för företag. Optinet grundades redan 1994 vilket gör webbhotellet till ett av Sveriges äldsta och mest pålitliga! Ni behöver INTE kunna någon teknik för att anlita oss, den biten sköter vi åt er, säg bara till oss hur ni vill ha det.

Ett av Sveriges äldsta webbhotell

Optinet driver ett av Sveriges bästa och säkraste webbhotell helt anpassat för företag! Optinet i Partille (Göteborg) grundades redan 1994 vilket gör webhotellet till ett av Sveriges äldsta och mest pålitliga!

I princip alla företag har en hemsida. Denna hemsida måste ligga lagrad på en server någonstans. Vi hjälper alla företag i Sverige med detta, stora som små.

Webbhotell med personlig fullservice

Vi hjälper er med all teknik, även med webbdesign och sökmotoroptimering (SEO) om ni så önskar. Ni kan alltså använda Optinet som en komplett webbyrå med tillgång till allt under samma tak dvs: webbhotell, webbdesign, webbshop, domänregistrering, DNS och maillösningar.

Begrepp som domännamn, registrering, pekningar, DNShosting, webbhotell, Joomla, WordPress etc är vardagsmat för oss, men som sagt; ni behöver inte känna till dom! Vårt webbhotell driver vi från vår egen datahall i Göteborg.

Är du nyfiken och vill veta mer?

Är du nyfiken och vill veta mer om vårt Webbhotell?
Hör av dig till oss så berättar vi mer, ger dig prisuppgifter eller skapar en offert för dig.

Webbhotell för företag

Att vi bara driver webbhotell för företag innebär att vi kan erbjuda hög personlig service. Vilket i sin tur innebär att ni inte behöver kunna någon teknik själva. Vi hjälper er så att allt blir rätt. Vi har också stora möjligheter att anpassa vårt webbhotell efter Era önskemål så att just Er hemsida fungerar som den skall.

En sak vi tycker är extra viktigt är också att hemsidorna kan hållas levande och aktuella. Det bästa sättet för detta är att kunna uppdatera sin hemsida själv.

Webbhotell med hög säkerhet

Vi lägger hög vikt vid att driva ett säkert webbhotell. Säkerhet är viktigt för oss och allt för ofta stöter vi på företag som ”blivit av med” sin hemsida för att webbhotellet de anlitat inte hade bra backuprutiner. Dessutom vill man ju inte att hemsidan skall kunna bli hackad o.s.v. Vidare kan det vara tryggt att veta att era sidor ligger lagrade på våra egna servrar i någon av våra egna datahallar i Sverige.

Som en tilläggstjänst kan vi erbjuda regelbunden säkerhetsinventering och uppdatering, vilket innebär att vi går igenom vilka komponenter er WordPress-site (t.ex.) använder och kontrollerar om det finns sårbarheter och om det har släppts uppdaterade versioner.

Ibland kan någon annan av våra tjänster vara ett alternativ till att ligga i ett webbhotell. Tjänster som hosting, co-location eller VPS (virtual private server) kan vi också erbjuda. Ni hittar dessa i menyn ovan.

Har ni några frågor så tveka inte att kontakta oss, kontaktinformation finns här.

Om ni har personuppgifter på er hemsida (det kan räcka med ett system för tidsbokning) så bör ni titta på vår tjänst Webbserver Premium istället. Ni hittar den här.

Teknisk plattform

  • Våra webbservrar kör antingen Windows/IIS eller Linux/Apache.
  • Vi har stöd för PHP och MySQL. (samt ASP och MSSQL på Windows-servrar)
  • Vi kan hosta de vanligaste publiceringssystemen som WordPress, Joomla, Drupal m.fl.
  • Vi har fullt stöd Woocommerce webbshop ehandelslösning

 

Driftsäkerhet och Informationssäkerhet

Då Optinet redan sedan starten 1994 har fokuserat på säkerhet är vi i dagsläget ett av Sveriges driftsäkraste Webbhotell. Under 2012 gjorde vi en stor investering i bl.a. dieselaggregat som vi redan i oktober hade stor nytta av vid ett långt strömavbrott på hela 12 timmar. Det är också viktigt att känna till att all information lagras i Sverige, Göteborg och skyddas av svenska lag. Vidare uppfyller vårt webbhotell också säkerhet för PUL och offentlig förvaltning.

Har ni ytterligare frågor kring säkreheten i vårt webbhotell kan ni rekvirera vår ”Säkerhetsbeskrivning av datacentral”.

I begynnelsen …

Många företag började med en enkel hemsida som endast innehöll grundläggande information. Det var så vi själva en gång startade. I takt med att sidans innehåll börjar växa och funktioner tillkommer blir det dock allt svårare att underhålla den utan rätt verktyg. Vissa företag har idag inte ens möjligheten att ändra sin egna sida, utan är helt beroende av en webbyrå.

Uppdatera hemsidan själv

Optinets webbhotell erbjuder Er möjligheten att kunna uppdatera hemsidan oberoende av externa konsulter. Detta är fullt möjligt med ett innehållshanteringssystem (CMS). Med hjälp av det grafiska gränssnittet kan vem som helst uppdatera nyheter, lägga in bilder m.m. efter behov på sin hemsida, utan några kunskaper om webbprogrammering. Om Ni redan har en befintlig hemsida så hjälper vi Er att migrera (flytta) till ett system där Ni själva har kontroll över innehållet.

Plattform

Vi arbetar främst med WordPress och Joomla! som bygger på öppen källkod. Dessa publiceringssystem är bland de mest använda i världen och uppdateras kontinuerligt. Vi ser många fördelar med dessa system, bland annat avsaknaden av dyra licenskostnader. Eftersom de håller hög kvalité finns det också en stor användarbas. Effekten av detta blir att fler företag och konsulter kan erbjuda hosting, support och tillägg. Risken med ”inlåsning” blir därför obefintlig till skillnad från mindre kända och kommersiella alternativ.

Framtidssäkra CMS

De CMS som vi rekommenderar är framtidssäkra. De har legat på topp i flera år och ständigt fått nya funktioner och säkerhetsuppdateringar. De har visat sig fungera väl för allt från små till stora företag.