Webbserver Premium

Webbserver Premium är den första i raden av Optinets Premiumtjänster. Premiumtjänsterna är till för er som har höga krav. Ni kanske har haft vanliga tjänster tidigare och fått erfara att de av någon anledning inte räcker till. Är man beroende av IT är det en väldigt liten extrainvestering som man snabbt tjänar igen.

Beskrivning

Vad är Webbserver Premium?

Webbserver Premium är en dedicerad server optimerad för webbserverprestanda. Det är alltså inget upphottat webbhotell utan en helt egen server.

Fördelar ni uppnår med Webbserver Premium:

Högre prestanda

När vi flyttade vår egen hemsida till Webbserver Premium uppmätte vi prestandaökningar på mellan 50% – 500%. Servern har så mycket internminne att det mesta av innehållet på hemsidan kan cachas. Använd gärna något mätverktyg som finns på nätet innan och efter och jämför själva.

Högre säkerhet

I ett vanligt webbhotell kan grannarna förstöra för er. Om en server blir svartlistad pga. virussmitta, kapning eller något annat kan detta innebär att er site blir avstängd eller fungerar sämre. Med Webbserver Premium finns inte denna risk. Er server har ett eget IP-nummer och det finns inga grannar.

Optimerad för WordPress

Vi har optimerat servern för att den skall fungera så bra som möjligt med WordPress. Använder ni något annat CMS brukar detta normalt sett också fungera bra, dvs. betydligt bättre än i ett vanligt webbhotell.

Uppstartsoptimering ingår

I tjänsten ingår att vi hjälper er se över strukturen på er hemsida och kommer med råd på förändringar som kan göra den ännu bättre och snabbare.

SSL-certifikat

Ett SSL-certifikat på hemsidan gör att den blir seriösare. Den får även högre rankning hos t.ex. Google. Har ni inget certifikat idag så ingår det i tjänsten.

Backup varje natt

Givetvis kör vi backup varje natt. Behöver ni ha backup oftare kan vi även erbjuda detta.

Sen finns det, för de som kräver ytterligare en nivå, lite tillval:

  • Dedicerad brandvägg
  • Brandväggsredundans (dubbla brandväggar)
  • Dedicerad internet-förbindelse
  • Klustrad server
  • Redundant site

Varför räcker inte ett vanligt webbhotell?

Ja, kanske har ni hört att era kunder klagar på att det går långsamt, kanske ligger sidan nere då och då. Kanske kommer en stor del av intäkterna i företaget från er hemsida, och ni vill inte riskera något. Eller så är det för er som det var för oss, att ni vill höja er ranking hos Google. På 25 mätpunkter höjde vi 23 genom att flytta till Webbserver Premium och lägga på ett certifikat på vår hemsida.