Webbserver Premium

Webbserver Premium är den första i raden av Optinets Premiumtjänster. Premiumtjänsterna är till för er som har höga krav. Ni kanske har haft vanliga tjänster tidigare och fått erfara att de av någon anledning inte räcker till. Är man beroende av IT är det en väldigt liten extrainvestering som man snabbt tjänar igen.

Beskrivning

Vad är Webbserver Premium?

Webbserver Premium är en dedicerad server optimerad för webbserverprestanda. Det är alltså inget upphottat webbhotell utan en helt egen server.

Fördelar ni uppnår med Webbserver Premium:

Högre prestanda

När vi flyttade vår egen hemsida till Webbserver Premium uppmätte vi prestandaökningar på mellan 50% – 500%. Servern har så mycket internminne att det mesta av innehållet på hemsidan kan cachas. Använd gärna något mätverktyg som finns på nätet innan och efter och jämför själva.

Högre säkerhet

I ett vanligt webbhotell kan grannarna förstöra för er. Om en server blir svartlistad pga. virussmitta, kapning eller något annat kan detta innebär att er site blir avstängd eller fungerar sämre. Med Webbserver Premium finns inte denna risk. Er server har ett eget IP-nummer och det finns inga grannar.

Optimerad för WordPress

Vi har optimerat servern för att den skall fungera så bra som möjligt med WordPress. Använder ni något annat CMS brukar detta normalt sett också fungera bra, dvs. betydligt bättre än i ett vanligt webbhotell.

Uppstartsoptimering ingår

I tjänsten ingår att vi hjälper er se över strukturen på er hemsida och kommer med råd på förändringar som kan göra den ännu bättre och snabbare.

SSL-certifikat

Ett SSL-certifikat på hemsidan gör att den blir seriösare. Den får även högre rankning hos t.ex. Google. Har ni inget certifikat idag så ingår det i tjänsten.

Backup varje natt

Givetvis kör vi backup varje natt. Behöver ni ha backup oftare kan vi även erbjuda detta.

Sen finns det, för de som kräver ytterligare en nivå, lite tillval:

  • Dedicerad brandvägg
  • Brandväggsredundans (dubbla brandväggar)
  • Dedicerad internet-förbindelse
  • Klustrad server
  • Redundant site

GDPR

Har ni personuppgifter på er webbserver, då är detta rätt variant för er. Inga andra företag delar på servern så informationen är så trygg den kan bli. Backup, antivirus och brandvägg finns på plats. Sen bli inget system säkrare än programvaran man installerar i den så tänk på detta när ni utvecklar själva webbsiten. Det finns också särskilda krav kring GDPR och programvaruutveckling ”Privacy by design” som ni måste följa. Kort man man säga att systemet skall styra användarna så att de inte skriver i för mycket information samt att det skall vara enkelt att ta bort användaruppgifter om de kräver det. Mer information om detta finns på Datainspektionens hemsida.

Varför räcker inte ett vanligt webbhotell?

Ja, kanske har ni hört att era kunder klagar på att det går långsamt, kanske ligger sidan nere då och då. Kanske kommer en stor del av intäkterna i företaget från er hemsida, och ni vill inte riskera något. Eller så är det för er som det var för oss, att ni vill höja er ranking hos Google. På 25 mätpunkter höjde vi 23 genom att flytta till Webbserver Premium och lägga på ett certifikat på vår hemsida.